Hvordan installere gratis SSL sertifikat?

Hvordan installere gratis SSL sertifikat?

SSL sertifikat

SSL er en forkortelse for Secure Sockets Layer. Et SSL sertifikat er et digitalt sertifikat som autentiserer nettsidens identitet og krypterer informasjonen som er sendt til serveren ved bruk av SSL teknologi.

SSL sertifikatet beskytter dine brukeres sensitive informasjon som navn, adresse, passord og betalingsinformasjon ved å kryptere dataen som overføres fra deres pc eller mobil til nettsiden.

Viktig for SEO

Google har begynt å vektlegge sikkerhet i SEO, eller, det har de gjort lenge, men nå er det mer fokus på at nettsidene har SSL sertifikat. Som du kan se viser Google Chrome at vår nettside ikke er sikker siden vi ikke har noe SSL sertifikat installert. Dette påvirker SEO eller søkemotoroptimering på to ulike måter.

Først og fremst vil Google se på dette som noe negativt. Dette begynte de med allerede i 2018. I tillegg kan besøkende bli skremt av at siden ikke er sikker. Det fører til at de lukker ned siden din, noe som gir kort besøkstid og høyere bounce rate. Dette er også noe Google legger vekt på, de vil nemlig lede brukerne til gode sider brukerne føler seg trygge på, og som er interessante nok til at de blir der en stund.

SSL Zen gratis SSL sertifikat

Det er med andre ord ingen tvil at SSL sertifikat er viktig for deg som vil tjene penger på blogg. SSL sertifikatet kan gi deg en bedre plassering i Googles søkeresultater, noe som kan gi deg flere besøkende, som igjen fører til at du kan tjene mer penger på din blogg.

Nedsiden er at et SSL sertifikat ofte koster så mye som 500 kr i året. For mange kan dette være for mye, men heldigvis finnes det flere måter du kan kutte kostnadene på. En god løsning er å installere et gratis SSL sertifikat fra SSL Zen.

Installere SSL sertifikat – steg for steg

Fremgangsmåten for å installere et gratis SSL sertifikat fra SSL Zen på WordPress er veldig enkel. I vår guide kan du se steg for steg hvordan du gjør dette. I alt tar det kun noen få minutter, og det er ingen tvil om at den innsatsen kan betale seg tilbake.

Installer plugins

Det aller første du må gjøre er å logge inn på WordPress kontrollpanel for nettsiden din. Deretter går du til Utvidelser. Her søker du etter SSL Zen. Du vil få frem to treff, Free SSL Certificate for WordPress – SSL Zen og Really Simple SSL. Du vil installere begge. Hvorfor kommer vi tilbake til litt senere.

Aktiver SSL Zen plugin

Etter at begge plugins har blitt installert velger du å aktivere Free SSL Certificate for WordPress – SSL Zen. Knappen du trykket på for å installere har nå blitt blå og det står Aktiver på den. Trykk på knappen.

Etter du har aktivert Free SSL Certificate for WordPress – SSL Zen vil du få en pop-up som spør om du vil abonnere på oppdateringer. Dette er valgfritt, og du vil ikke motta masete spam om du velger å følge oppdateringene. Trykk på enten Allow & continue eller Skip.

Begynn aktiveringen av SSL sertifikat

I det neste steget blir du automatisk tatt med til SSL Zen plugin kontrollpanel. Her vil domenenavnet ditt være automatisk utfylt. Sjekk at dette er riktig. Dersom det er feil legger du inn riktig domene. Legg også inn din mailadresse. Du vil nemlig få tilsendt viktig informasjon som brukes til sertifikatet. Huk av for at du aksepterer Terms and conditions. Scroll opp på siden og trykk på Next.

Nå begynner det med ett å bli noe mer komplisert. Men, dette er godt forklart i videoen i steg 1, så dette forklarer vi ikke utdypende her. Trinnene er som følger:

  • Gå til c-Panel
  • Velg File Manager
  • Trykk på Settings – Huk av for Show Hidden Files – Lagre
  • Åpne public_html fra sidemenyen
  • Trykk på +Folder – Lag en ny mappe som heter .well-known
  • Åpne .well-known – Lag en ny mappe som heter acme-challenge
  • Last opp Fil 1

Etter at du har fullført stegene i Step 1 kan du trykke på Verify. Dette vil åpne en ny fane i nettleseren din. Du kan lukke ned denne og trykke på Next. I det neste steget er det også litt komplisert. Men, det er bare å følge steg for steg så går dette greit.

Igjen må du tilbake til cPanel. Her søker du etter SSL/TLS. Trykk på denne for å komme videre. Deretter må du trykke på Manage SSL Sites under overskriften Install and Manage SSL for your site (HTTPS). Samtidig kan du sjekke innboksen din om du har mottatt en mail fra WordPress.

Du vil komme til en side hvor du kan velge domenet du vil ha SSL sertifikat på, og tomme felter med navnene Certificate, Private Key og Certificate Authority Bundle.

Når du har mottatt mailen fra WordPress kopierer du all tekst fra Certificate tekstfilen og limer dette inn i Certificate i cPanel.

Deretter kopierer du all tekst fra Private Key tekstfilen og limer det inn i Private Key feltet.

Til slutt kopierer du teksten fra Certificate Authority Bundle eller CABUNDLE tekstfilen og limer det inn i Certificate Authority Bundle.

Trykk så på Install certificate.

Tilbake til nettsiden din

Etter at du har installert ditt gratis SSL sertifikat må vi tilbake til WordPress kontrollpanelet for nettsiden din. Nå kan du trykke på Next for å komme videre i installasjonen på nettsiden din.

Dette er siste steg for SSL Zen. Det er bare å trykke Next så er du i gang. Nå blir du også automatisk logget ut av WP admin. Så du må logge inn igjen for det er noen små ting som må gjøres før du er helt ferdig.

Really Simple SSL

Etter du er logget inn går du først til Utvidelser og Installerte utvidelser. Her skal du aktivere Virkelig Enkel SSL (Really Simple SSL). Trykk på Aktiver og du er nesten klar.

Trykk på Gå videre, aktiver SSL! Det denne pluginen gjør er å omdirigere alle forespørsler til dine nye HTTPS sider. Det gjør at Google ikke gir deg haugevis av 404 feil i Google Search Console. Denne metoden er ikke feilfri, men dersom du er ute etter en enkel og billig måte å gjøre det på, er dette mer enn godt nok.

Samtidig kan du legge merke til at Google Chrome ikke sier at nettsiden din ikke er sikker lengre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *