Få flere returnerende besøkende med Push Notification

Få mer besøk på nettsiden din med push notification

Returnerende besøkende

Du kan få mange besøkende ved å bruke sosiale medier og søkemotoroptimering. Men, det er ofte dyrt ved at det kan koste mye i form av både tid og penger. Noe mange overser er at det finnes metoder til å reaktivere tidligere besøkende. Ved å bruke push notification kan du få flere av dine tidligere besøkende til å lese nye bloggposter og oppdateringer du legger ut på nettsiden din.

Push notification

Push notification er en liten pop up som popper frem når nye besøkende er på din nettside. De får da et spørsmål om de vil følge med på dine nyheter og oppdateringer. Langt fra alle vil takke ja til dette, men noe vil det. Og, det beste med dette er et de som takker ja er genuint interesserte i det du skriver om på din nettside.

Etter at de har takket ja til å følge din blogg vil de motta en pop up eller push notification på mobilen eller pcen hver gang du poster et nytt innlegg på bloggen din eller kommer med en viktig oppdatering. I tillegg vil de få en link til innlegget slik at de kan besøke nettsiden din raskt for å lese posten din.

Dette er riktignok ikke noe som direkte kommer til å hjelpe deg å ranke bedre på Google, men det kan gi deg returnerende besøkende, og dette er noe Google tolker som at det du legger ut er interessant. Det kan igjen føre til at du får en bedre plassering i søkeresultatene.

Før du begynner

For å få best mulig resultater er det en del ting du bør gjøre før du installerer en plugin for push notification på nettsiden din. Selv om du ikke vil ha push notification er dette noe du bør ha gjort allerede, for dette er viktig når det gjelder ranking.

Først, du bør ha et SSL sertifikat på nettsiden din. Google vektlegger sikkerhet og har sagt at nettsider med dette kan ranke høyere. Her kan du lese hvordan du får et gratis SSL sertifikat til din nettside.

Noe annet du bør ha gjort allerede, og må gjøre før du legger til push notification er å sikre at nettsiden din er mobilvennlig. Og med mobilvennlig mener vi ikke at du bruker et responsivt theme, men at nettsiden din er laget med tanke på mobilbruk først. Les mer om AMP her.

Plugin for push notification

Vi som driver bloggen Hvordan tjene penger på blogg er veldig glade i WordPress. Årsaken til det er at alt er veldig enkelt og brukervennlig. Det gjør at du kan lage gode nettsider uten å være programmerer. Trenger du en funksjon finnes det mest sannsynlig en plugin som gir deg funksjonen du trenger i løpet av noen få klikk. Det finnes mange gode plugins for push notifications, men, det er veldig varierende kvalitet.

OneSignal Push Notification

Vi foretrekker OneSignal Push Notification. Dette er det flere gode grunner til. Først og fremst er den gratis i bruk. Den er også veldig enkel i bruk. Til slutt må vi også si at vi liker veldig godt at den er AMP klar.

Installer OneSignal Push Notification

Det aller første du må gjøre er å gå til Utvidelser og Legg til ny. Her søker du etter OneSignal. Trykk på Installer nå og Aktiver etter installeringen er ferdig. Samtidig bør du skru av plugins som optimerer Java eller cacher siden din. Eksempler er Autoptimize og WP Super Cache. Etter du har lagt til push notifications kan du skru dem på igjen.

Finn OneSignal Push i WordPress sidemenyen. Nå kan du åpne din OneSignal konto. dette gjøres ved å følge linken i punkt 1. Du kan åpne en konto ved å bruke Facebook eller din Google konto. Dette koster ingenting og går veldig raskt. Etter at du har åpnet din OneSignal konto kan du legge til en app eller nettside du vil ha push notifications på.

Lag en applikasjon for push

Første steg er å gi navn til den nye appen. Normalt kan du bruke navnet på nettsiden din. Trykk deretter på Create.

Du må nå velge plattform. Vi velger Web Push. Ved å velge denne kan du lage push notifications som blir levert til pc brukere og mobilbrukere med android. Velg Web Push og trykk på Next.

Du må nå velge hva slags CMS du bruker. Vi bruker WordPress og velger denne. Scroll videre ned på siden til trinn 2.

Her skriver du inn navnet på nettsiden din, legger in din URL (her er det viktig å legge inn hele med HTTPS (dersom du ikke har dette kan du se hvordan du får gratis SSL sertifikat her, vi anbefaler at du gjør dette før du installerer OneSignal) og WWW om du bruker det, legg så til en logo for siden din. Trykk så på Save. På trinn 3 vil du få frem APP ID og API Key. Kopier disse og gå tilbake til OneSignal i WordPress kontrollpanel.

Koble sammen OneSignal og WordPress

Lim disse inn i APP ID og REST API Key. Nå bør du også lagre APP ID slik at den er lett tilgjengelig når du skal gjøre klart for push notification på dine AMP sider. Scroll seg så videre ned til du kommer til Prompt Settings & Subscription Bell. Juster innstillingene slik at de er som i bildet nedenfor.

Scroll videre til du kommer til Subscription Bell Text Customization. Her kan du legge inn dine egne oversettelser dersom du har en norsk nettside. Har du en engelsk nettside kan du bruke default tekstene som er lagt inn. Men, noen ting bør du endre uansett. Det er å tilpasse Action Message, Site Name og Title slik at de passer til din nettside. Scroll deretter helt ned på siden og trykk på Save.

Gå tilbake til din OneSignal konto og scroll deg ned til steg 4. Trykk på Go to my website. Du vil da bli tatt med til din nettside, og etter kort tid vil du få frem en push notification som denne. Trykk på Fortsett og deretter på Tillat på neste push. Gå deretter tilbake til din OneSignal konto og trykk på Finish.

Push notification for AMP sider

Vi er ikke helt klare ennå, for du har vel en AMP side som er designet for mobil? Dette er noe som kan gi deg en bedre plassering på Google, og sammen med AMP push notification kan du få flere besøkende på nettsiden din. Første steg er å gå til AMP og Settings i WordPress sidemeny. Dette forutsetter at du har AMP for WP ferdig installert. Her kan du se hvordan du installerer AMP for WP.

Under Settings vil du finne Push Notifications. Trykk deg inn på denne. Her huker du av for OneSignal. Det vil gi deg flere alternativer.

Kopier inn APP ID fra OneSignal. Deretter velger du om du vil ha push notification plasser over eller under innholdet på nettsiden din. Vi foretrekker å ha det på oversiden. Fortsett så med å oversette teksten du vil ha på din notification. Trykk deretter på Save changes.

Det siste du må gjøre er å skru på Autoptimize og WP Super Cache eller andre plugin som du skrudde av før du begynte med installeringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *